8 Ocak 2018 Pazartesi

Yılbaşı Hediyesi



                                           

Yılbaşı hediyesi eş, anne, baba, çocuklar ve sevdiklerimiz başta olmak üzere hemen hemen herkesin aldığı genellikle kırmızı renginin tercih edildiği çeşitli konseptlerde tercih edilen hediyelerin başında gelmiştir. ‘Acaba ne alsam? ‘ sorusu ile günlerce mağazaları gezip baktığımız stres yaratan konuların başındadır. Okul, kurs işyeri gibi çeşitli topluluklarda genellikle yılbaşı çekilişi kura çekilerek kim kime çıkarsa diye tabir ettiğimiz şekilde yapılır. Aslında kimse bilmeyecek herkese sürpriz olacak desekte bir şekilde haberimiz oluyordu.
Yılbaşında aldığımız hediye çocuktan büyüğe hepimizi çok mutlu eden hediyelerden biridir. Çocukken ‘Noel Baba bize ne zaman hediye getirecek anne?' diye günlerce sorduğumuz o sorulardan da belli değil mi sizce de. Günlerce beklerdik ama hiç çalmazdı kapımızı. Derken büyüdük ve gelmeyeceğini öğrendik ama geç oldu biraz. Yılbaşı hediyesi olarak en çok tercih edilenlerin başında parfüm kıyafet ayakkabı kitap aksesuar ve atkı- bere gelmektedir. Çocuklar içinse tabiki oyuncaklar en vazgeçilmezler arasında sayılıyor.
Yılbaşı günü tüm alışveriş merkezleri çarşı pazar mağaza cıvıl cıvıl bol renkli ve bize indirim adı altında her ne kadar satış yapsalar da o günleri seviyoruz ve hazırlıklarımıza o günde devam ediyoruz. Yılbaşı hediyesi olarak kırmızı hediyelerin rağbet görmesi geçmişten bugüne halen daha devam etmektedir. Kırmızının şans ve uğur getireceğine inanıldığı için yıllarca klişeleşmiş hatta bir gelenek haline gelmiştir diyebiliriz. Gece on ikiye geldiğinde ise kırmızı iç çamaşırı giyen kişilerin mal, mülk, araba ve piyango gibi değerli şeyler kazanacağına inanılıyor. Dipnot olarak paylaşmak gerekirse pantolon üzerine giyilen kırmızı iç çamaşırının ise uğursuzluk getireceği sanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder